Evenimentele prilejuite de Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din toată lumea au continut și sâmbătă 3 septembrie 2016. Dimineața tinerii au avut rugăciunea de dimineață apoi, după masa de dimineață, tinerii s-au întâlnit dinnou în școlile partenere unde au luat parte la Ateliere de discuții pe temele stabilite de organizatori.

Dezbaterile din 3 septembrie 2016, s-au desfăşurat având ca temă: Nevoile tinerilor și răspunsurile Bisericii – comunicare adecvată/neadecvată; suficientă/insuficientă.

Subcategorii pentru activităţile în echipă au fost:

  • familia creștină – tabloul/profilul familiei creștine în societatea de azi; cum văd tinerii familia creștină?
  • educația pentru sănătate – modalități de abordare adecvată a educației pentru sănătate;
  • ora de Religie – așteptări, sugestii de îmbunătățire, abordări inovative;
  • (auto)descoperirea, (auto)definirea și cercul de prieteni în Biserică – spațiu al socializării tinerilor

Întreaga întâlnire a fost o experiență de neuitat ce va rămâne întipărită pentru totdeauna în inima mea. A fost o bucurie să mă aflu aici!, ne-a transmis Stănculescu Ioana, Giurgiu

Tinerii sunt foarte implicaţi, apreciază aceste ateliere de lucru, metodele folosite, temele abordate, se simt liberi în exprimare şi sunt foarte descurcăreţi. Ne-au transmis că îsi doresc să fie organizate  mai multe astfel de evenimente. Şi noi moderatorii ne simţim foarte bine, avem o mare statisfacţie sufletească şi ne face mare placere să lucram cu aceşti tineri minunaţi veniţi din toate colţurile  Ortodoxiei, a precizat Alexandru Cutchi, coordonator voluntari de la Liceul Virgil Madgeru.

Atelierele de lucru la care am participat au fost foarte benefice. Mi-am însuşit multe cunoştinte. Mi-au placut temele abordate şi in special deschiderea şi implicarea coordonatorilor. Am avut o atmosferă călduroasă. Abia astept anul întâlnirea de anul viitor, ne-a transmis un tânăr participant la atelierul de lucru de la liceul Aurel Vlaicu.

Tinerii ortodocşi prezenţi la ITO2016 în vizită la Catedrala Mântuirii Neamului

Cei peste 2.500 participanți la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din toată lumea au vizitat sâmbătă, 3 septembrie 2016, obiectivele turistice și religioase importante din Capitala României. De asemenea, ei au efectuat și un tur informativ la șantierul Catedralei Mântuirii Neamului, ei fiind primii credincioși care au participat la slujbele oficiate în lăcașul de cult.

În cadrul vizitei a fost prezentat stadiul lucrărilor, necesitatea și  simbolismul catedralei.

Concert ITO2016 în Capitală

În parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) din București a avut loc în seara zilei de sâmbătă, 3 septembrie 2016, un concert în aer liber organizat în cadrul Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din toată lumea 2016.

În decursul serii au concertat Elena Gheorghe, Smiley și trupa Bere Gratis. Accesul la eveniment a fost liber pentru toată lumea.

Din aceeași categorie

Share This