Biserica Ortodoxă s-a aflat astăzi, 8 martie 2015, în duminica a doua din Postul Mare, numită și Duminca Sfântului Grigorie Palama.
În această zi, Mitropolitul Clujului le-a vorbit credincioșilor din Ocna Dej despre legătura păcatului cu boala, cu prilejul citirii pericopei evanghelice a vindecării slăbănogoului din Capernaum: „Domnul Hristos este cel ce ne tămăduiește și sufletește și trupește. Iar Sfântul Macarie cel Mare, gândindu-se la modul în care Domnul Hristos ne însănătoșește sufletește zice că sufletul are patru funcții: rațiune, sentiment și voință, la care se adaugă conștiința. Toate acestea sunt slăbănogite și încercăm să le tămăduim”.

Cu ocazia prezenței în parohia Ocna Dej II, ierarhul i-a îndemnat pe credincioșii locului ca în această perioadă să postească și să se pregătească așa cum se cuvine de întâmpinarea Prăznicului Învierii Domnului: „Ne tămăduiește Domnul Hristos în Postul Mare dacă luăm perioada aceasta foarte în serios și încercăm să ne rabilităm sufleștește. Așa că, iubiți credincioși, vă urăm ca toată lucrarea aceasta să o faceți cu râvnă și să ajungeți la Sfintele Paști cu multă bucurie!”

Prezent la Ocna Dej, chiriarhul a săvârșit și o hirotonie întru preot iar la final, i-a oferit părintelui paroh Dan Tosa distincția de iconom.

Din aceeași categorie

Share This