Sfinții Apostoli Petru și Pavel pomeniți astăzi, 29 iunie 2013, de Biserica Ortodoxă, sunt ocrotitorii sistemului penitenciar din România. Cu prilejul acestei sărbători, persoanele private de libertate din Penitenciarul Bistrița au primit vizita Preasfințitului Părinte Vasile Someșanul. Ierarhul a oficiat, în această dimineață în incinta Unității, Sfânta Liturghie. Au participat la slujbă atât deținuții, cât și cadrele ce lucrează în această unitate de detenție. Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Clujului le-a transmis celor prezenți și un cuvânt duhovnicesc, vorbindu-le credincioșilor despre Sfinții Apostoli pomeniți azi Biserica Ortodoxă.
Cu ocazia hramului, deținuții au avut parte în această săptămână de o serie de activități religioase, sportive și cultural artistice. Acestea au debutat joi dimineață cu un program special susținut de grupul artistic al persoanelor private de libertate. Ieri, Penitenciarul Bistriţa a organizat “Ziua Porţilor Deschise”, care a avut loc în intervalul orar 10.00 – 15.00.
Sfinții Apostoli Petru și Pavel au fost aleși ocrotitorii sistemului penitenciar în urma protocoalelor semnate în 2004 între Patriarhia Română şi Ministerul Justiţiei.
 

Din aceeași categorie

Share This