După Evanghelia a cincea, care relatează cererea mulțimilor în fața lui Pilat de a-L răstigni pe Iisus și de a-l elibera pe tâlharul Baraba, ÎPS Andrei, a luat pe umeri crucea din partea de răsărit a Sfintei Mese și purtând-o a dus-o în mijlocul Bisericii. Mitropolitul Andrei împreună cu tot soborul preoțesc s-au închinat în fața Crucii Mântuitorului, care a rămas după aceasta, în afara Altarului, pentru ca și credincioșii să se poată închina. Apoi s-a continuat citirea Evangheliilor.
La finalul slujbei, ÎPS Andrei, le-a adresat credincioșilor prezenți un cuvânt duhovnicesc despre slujba Deniei săvârșită în Joia Mare: ” Am participat împreună la această slujbă a patimilor Domnului nostru Iisus Hristos.  Slujbă solemnă și tristă. În Sfânta și Marea Vineri se prăznuiesc sfintele, mântuitoarele și înfricoșătoarele patimi ale Domnului nostru Iisus Hristos”.
Și PS Vasile Someșanul a săvârșit Denia celor 12 Evanghelii în această seară. Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Clujului a oficiat de la ora 18 slujba Deniei în mijlocul credincioșilor din Parohia cu hramul “Schimbarea la Față” din Cluj-Napoca. Ierarhul a fost înconjurat de un sobor de preoți si diaconi. După Denia celor 12 Evanghelii, PS Vasile le-a transmis credincioșilor un cuvânt despre iubirea lui Dumnezeu, și jertfa pe care Iisus Hristos a îndurat-o  pentru mântuirea noastră.

 

Din aceeași categorie

Share This