Biserica din filia Vale a parohiei Corneni a fost resfințită duminică, 9 iunie 2013, de către PS Vasile Someșanul. Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului a oficiat slujba de resfințire a bisericii cu hramul ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gravril” cu începere de la ora 9:30. Slujba de binecuvântare a fost urmată de Sf. Liturghie care s-a oficiat pe un altar de vară special amenajat. Alături de PS Vasile a slujit un sobor numeros de preoți și diaconi, din care a făcut parte și protopopul de Gherla, pr. Paul Isip.
După momentul citirii Sfintei Evanghelii, PS Vasile le-a transmis credincioșilor prezenți un cuvânt de învățătură: “Această duminică, a șasea după Praznicul Învierii din morți a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, iată că ne aduce în fața ochilor noștri duhovnicești un moment deosebit de important din lucrarea pământească a Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Știm că Mântuitorul s-a arătat la nașterea Sa, s-a arătat la botezul Său, s-a arătat pe Muntele Tabor înaintea Sfinților Săi ucenici, dar iată că s-a arătat și acestui orb din naștere, la care nu i-a redat vederea, ci i-a dăruit-o pentru că acesta nu o avea. Și în această lume, nicicând nu ar fi putut nimeni să îi dea vederea, decât Dumnezeu.”
Biserica din Vale a fost resfințită în urma unor lucrări de reabilitare efectuate în ultimii ani. Locașul de cult a fost construit în 1904 și a mai fost amplu reabilitat în anul 1978, după cum a declarat pr. paroh Petru Dobocan.  
 

Din aceeași categorie

Share This