Centrul de îngrijiri paliative “Sfântul Nectarie”

Responsabil: Dl. Câmpean Iustin Liciniu
Contact:
Adresa: Str. Cernei f.n., Cluj-Napoca, jud. Cluj
Telefon: 0364733610
E-mail: hospicecluj@yahoo.com

Centrul de îngrijiri paliative Sfântul Nectarie, Cluj Napoca

Centrul de îngrijiri paliative “Sfântul Nectarie” Cluj-Napoca este un proiect medico-social al Arhiepiscopiei Vadului Feleacului şi Clujului care a fost inițiat în anul 2009 de către Preasfinţitul Părinte Episcop Vicar Vasile Someşanul, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu Anania. Construcţia aşezâmântului a fost continuată şi finalizată în timpul arhipăstoririi Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, sub coordonarea directă a Preasfinţitului Părinte Episcop Vicar Vasile Someşanul. Centrul de îngrijiri paliative “Sfântul Nectarie” Cluj-Napoca reprezintă un proiect unic în această zonă a Transilvaniei şi a fost sfinţit și inaugurat în data de 9 noiembrie 2012, în ziua de prăznuire a Sfântului Nectarie.
Coordonarea activității acestui proiect medico-social a fost încredințată Asociaţiei ”Sfântul Nectarie” Cluj, o organizație nou înfiinţată cu binecuvântarea Arhiepiscopiei Clujului în acest scop.
Centrul furnizează servicii (medicale, spirituale, psihologice şi sociale) pentru pacienţii cu boli terminale, într-un mediu cât mai apropiat nevoilor şi preferinţelor lor, precum şi ale familiilor acestora (înainte şi în perioada de doliu).
Centrul de îngrijiri paliative ,,Sfântul Nectarie” cuprinde o unitate spitalicească cu 30 de paturi, farmacie, ambulator şi un centru de zi, o frumoasă capelă, o sală de conferinţe şi chilii pentru maicile care împreună cu preotul Centrului acordă îngrijire duhovnicească necesară pacienţilor şi familiilor acestora.
Centrul de îngrijiri paliative “Sfântul Nectarie” Cluj Napoca a fost înfiinţat în anul 2013 şi are, anual, peste 370 de pacienţi.

Responsabil: Dl. Câmpean Iustin Liciniu

Contact:
Adresa: Str. Cernei f.n., Cluj-Napoca, jud. Cluj
Telefon: 0364733610
E-mail: hospicecluj@yahoo.com