PS Vasile Someșanul a fost prezent azi, în duminica a șaptea după Sfintele Paști, în mijlocul credincioșilor din parohia Măluț, protopopiatul Beclean. Ierahul a oficiat de la ora 10 Sfânta Liturghie, slujbă urmată de binecuvântarea locului pe care va fi construit un monument al eroilor. 

  În fața bisericii parohiale Măluț este ridicat un monument, însă acesta datează încă din 1954 și se află într-o stare avansată de degradare. Tot în această zi, a avut loc și întâlnirea fiilor satului în cadrul căreia s-a discutat despre bicentenarul bisericii și manifestările ce vor fi organizate cu acest prilej. În 2015 se vor împlini 200 de ani de la ridicarea bisericii vechi a parohiei ortodoxe Măluț, a declarat părintele paroh Dumitru Știr.
  Vechiul locaș de cult ce poartă hramul ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” a fost ridicat între anii 1815-1819. În 2003 au început lucrările la noua biserică cu hramul ”Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, lucrări ce se află în plină desfășurare. Până acum s-a acoperit și tencuit biserica în proporție de 80 %, iar în anii următorii vor fi demarate lucrările de pictură a locașului de rugăciune.

 

Din aceeași categorie

Share This