ÎPS Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului a pus piatră de temelie pentru o biserică nouă în localitatea clujeană Căianu-Vamă. Evenimentul a avut loc în după-masa zilei de 21 noiembrie și s-a desfășurat în prezența unui sobor de preoți și diaconi, a oficialităților locale precum și a credincioșilor comunei clujene.
Noua biserică îi va avea ca ocrotitori pe Sfinții Împărați Constantin și Elena. Locașul de cult constituie o necesitate pentru credincioșii din zonă, întrucât creștinii din patru sate ale comunei Căianu au în prezent o singură biserică.
Cu prilejul punerii pietrei de temelie, ÎPS Andrei le-a vorbit celor prezenți despre acest eveniment foarte important pentru comuna Căianu, dat fiind faptul că nu oricărei generații îi este dat să ridice o biserică. Totodată, ierarhul a explicat ritualul punerii pietrei de temelie, ritual inspirat din întâmplarea petrecută în istorie cu Patriarhul Iacob: “La un moment dat Patriarhul Iacob era călător, era străin, era singur, știa că are vrăjmași, l-a prins noaptea în pustie a luat o piatră, și-a pus-o pernă și a dormit cu capul pe ea. A avut în acea noapte un vis extraordinar. Se făcea că de la pământ până la cer este o scară pe care îngerii lui Dumnezeu urcă și coboară și în capătul scării era Tatăl cel Ceresc care l-a încurajat și i-a zis: Iacobe, nu te teme, Eu sunt cu tine și tu vei birui! Și când s-a trezit Iacob dimineața a luat piatra, a făcut-o Altar, a turnat pe ea untdelemn și a exclamat: Doamne, cât de înfricoșător este locul acesta! Aceasta nu-i alta decât Casa Domnului, aceasta-i poarta Cerului.
Terenul pe care va fi construită noua biserică are o suprafața de 1500 mp și a fost donat de Primăria comunei Căianu.

 

 

Din aceeași categorie

Share This