Parohia Ortodoxă cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gravril” din Jichișul de Jos, a avut bucuria luni seara, de a-l primi pe Părintele Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. Înaltpreasfinția Sa a svârșit slujba Paraclisului Maicii Domnului și a binecuvântat noul iconostas, informează protopopiatul Dej.

În cuvântul de învățătură, Părintele Mitropolit a explicat de ce creștinii trebuie să o cinstească pe Maica Domnului. Câteva din numeroasele argumentele scripturistice pentru cinstirea Fecioarei Maria au fost invocate din cartea Apocalipsei, în care Maica Domnului este prezentată precum o împărăteasă cu 12 stele, dar și cea din cartea prorocului Iezechiel, unde este prezentată ca o ușă prin care va intra numai Împăratul Hristos. Printre argumente au fost aduse și versuri din tradiția liturgică: ceea ce ești mai cinstită decât heruvimii și mai slavită fără de asemănare decât serafimii.

Părintele paroh, Cătălin Varga, a mulțumit în final tuturor pentru înfrățirea în rugăciune și a dăruit Părintelui Mitropolit un portret cu versuri. După slujbă, întreaga comunitate a cântat cântări specifice acestei perioade, fiecare credincios primind binecuvântarea ierarhului.

Din aceeași categorie

Share This