Preasfinţitul Părinte Vasile Someşanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului însoțit de pr. Iustin Tira, vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Clujului au fost marți, 1 noiembrie 2016, să își i-a rămas bun de la vrednicul de pomenire Arhiepiscop Justinian.

Trupul neînsufleţit al vrednicului Ierarh al Maramureșului se află depus la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia-Mare, iar monahii, monahiile, preoții de mir dar și simplii credincioși veghează la căpătâiul păstorului lor până la oficierea Slujbei Prohodului.

Preasfințitul Părinte Vasile Someşanul a zăbovit mai multe minute în faţa sicriului Înaltului Ierarh Justinian şi s-a rugat pentru cel care în urmă cu 40 de ani l-a hirotonit preot, numărându-se printe cei peste 400 de preoți și diaconi pe care Preasfințitul Justinian i-a făcut „păstori ai oamenilor”.

Cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul a rostit o ectenie de pomenire pentru marele Ierarh Justinian, iar apoi începând cu ora 17,00 a oficiat slujba Vecerniei şi Panihida Mică.

În cuvântul de învățătură de la final, Preasfinția Sa a evocat personalitatea duhovnicească a marelui păstor de suflete, Arhiepiscopul Justinian Chira al Maramureşului, dar şi cea administrativă, misionară şi caritativă.

Din aceeași categorie

Share This