Sâmbătă, 13 iulie 2013, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a pus piatra de temelie pentru noul locaș de închinare al Parohiei Făget din protopopiatul Cluj II.
   La finalul slujbei ce a început la ora 18, Înaltpreasfințitul Andrei a rostit un un cuvant de învățătură, vorbindu-le credincioșilor despre efortul ridicării unei biserici. 
   Noua biserica va purta același hram ca al vechiului locaș de cult “Soborul Maicii Domnului”. Potrivit preotului paroh, părintele Petru Cotârlă, contrucția unei noi biserici este necesară deoarece numarul credincioșilor de aici a crescut foarte mult în ultima vreme. Vechea biserică parohială, care a fost demolată în vederea construirii celei noi, a fost ridicată în anul 1999 și s-a arătat a fi neîncăpătoare în fiecare duminică și în sărbători, când numărul credincioșilor prezenti la sfintele slujbe este foarte mare.
   În prezent serviciile religioase se desfasoară într-un foișor, după cum a precizat preotul paroh, părintele Petru Cotârlă.
 
 

Din aceeași categorie

Share This