PS Vasile Someșanul a sfințit în ziua de 30 august 2014, un monument ce a fost ridicat pe Vârful Țibleșului, situat la granița dintre județele Maramureș și Bistrița-Năsăud.

Monumentul, înalt de 5m și sub formă de cruce, a fost realizat în semn de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările, a spus părintele protosinghel Gavril, duhovnicul Mănăstirii „Nașterea Maicii Domnului” de la Piatra Fântânele: „În memoria adusă jertfei oamenilor de pe meleagurile din jurul Muntelui Țibleș s-a ridicat un monument la inițiativa mai multor monahi, cu sprijinul primăriei din Groșii Țibleșului și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Andrei, Mitropolitul Clujului, a Preasfințitului Iustin din Episcopia Maramureșului și Sătmarului și a Preasfințitului Vasile Someșanul. Monumentul vrea să fie o jertfă adusă drept recunoștință Bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile ce au fost peste satul Groșii Țibleșului și peste satele dimprejurul Munților Țibleș”.

Slujba de sfințire a monumentului a avea loc sâmbătă, la ora 12:00  și a fost oficiată de PS Vasile Someșanul, înconjurat de un sobor de peste 20 de preoți din localitățile învecinate. Au luat parte la eveniment și oficialități ale județului Bistrița-Năsăud și numeroși localnici ale comunelor de la baza Muntelui Țibleș.

 

Din aceeași categorie

Share This