Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a săvârșit astăzi, 4 aprilie 2014,  Liturghia Darurilor mai Înainte Sfințite în parohia Parva. Slujba a început la ora 10 iar din soborul de clerici între care s-a aflat consilierul pe probleme de misiune și protocol al Arhiepiscopiei, arhid. Claudiu Grama, consilierul cultural,Pr. Bogdan Ivanov și Protopopul de Năsăud PC Ioan Dâmbu, a informat corespondentul Radio Renașterea în protopopiatul Năsăud, Pr. Cornel Coprean.

În cuvântul de învățătură, ÎPS Andrei le-a vorbit credincioșilor despre rolul și importanța postului în viața creștinului, precum și despre rolul Sfintei Euharistii, subliniind faptul că finalitatea omului pe pământ o reprezintă mântuirea și îndumnezeirea lui.  La finalul slujbei, Mitropolitul Clujului l-a felicitat pe Pr. paroh Florin Nalaț pentru bogata activitate desfășurată și a împărțit diplome de aleasă cinstire epitropului Traian Sângeorzan și membrilor consiliului parohial.

Prezent în parohia Parva, ÎPS Andrei a vizitat împreună cu părintele paroh Florin Nalaț șantierul noii biserici. Din 2011, în Parva se construiește un nou locaș de cult ce va înlocui la finalizare, actuala biserică aflată într-o avansată stare de degradare.
De asemenea, ÎPS Andrei a vizitat și Mănăstirea „Sf. Ap. Petru și Pavel” de la granița localităților Rebra-Parva.

 

Din aceeași categorie

Share This