Clericii din Protopopiatul Beclean au participat joi, 16 octombrie 2014, la conferința de toamnă cu tema „Martiriul Sfinților Brâncoveni”. Întrunirea s-a desfășurat în prezența Mitropolitului Andrei, al Clujului, Maramureșului și Sălajului și a debutat la ora 10:30, cu slujba de Te Deum.

În deschiderea conferinței, ierarhul a explicat motivul pentru care conferințele preoțești de toamnă se axează în acest an pe tema martiriului Sfinților Brâncoveni: „Rânduiala este alcătuită în așa fel încât de două ori pe an, preoții să se întâlnească primăvara și toamna și să abordeze subiecte care sunt de maximă actualitate. Acum toamnă, abordăm un subiect important legat de Martirii Brâncoveni. Aceasta deoarece în acest an se împlinesc 300 de ani de la martiriul lor și tot românul știe că tăria de credință și de caracter a Sfântului Constantin Brâncoveanu  este inegalabilă”.

Ultimele conferințe preoțești de toamnă vor fi organizate pe 30 octombrie în Protopopiatele Cluj I şi Cluj II. La acestea va participa și Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.

 

 

Din aceeași categorie

Share This