Biserica Ortodoxă s-a aflat în ziua de 1 iunie 2014, în duminica a VII-a după Paști, zi în care au fost cinstiți în mod deosebit, Sfinții Părinți de la Sinodul I Ecumenic. În această zi, Mitropolitul Clujului a oficiat Sf. Liturghie în Parohia “Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” din Huedin. Din soborul care a slujit alături de Înaltpreasfinția Sa au făcut parte: părinți consilieri, părinți protopopi și preoți din parohiile învecinate.

După citirea Evangheliei, ÎPS Părinte Andrei le-a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, în care le-a vorbit despre efemeritatea vieții pământești, arătând că scopul omului este mântuirea: „Trebuie să găsim soluția scăpării din această efemeritate a vieții. Și soluția ne-o dă Sf. Evanghelie de astăzi: Viața veșnică este să te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat și pe Iisus Hristos pe care Tu L-ai trimis (Ioan 17, 3)”. Înaltpreasfințitul Părinte Andrei le-a explicat credincioșilor și care sunt modalitățile de a scăpa de această vremelnicie a vieții: „Soluția scăpării din perisabilitate este să-L cunoaștem pe Dumnezeu. Iar pentru această ne ajută Sfânta Biserică”.
Au luat parte la slujbă mulțime de credincioși precum și oficialități locale. Pe durata Sfintei Liturghii, ÎPS Părinte Andrei a săvârșit și o hirotonie întru preot.

Cinci ani de la înființarea Cantinei Sociale din cadrul protopopiatului Huedin

Prin prezența Mitropolitului Andrei în Parohia „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul”, s-au sărbătorit cei 5 ani de la înființarea cantinei sociale din cadrul Fundației ”Protopop Martir Aurel Munteanu” a Protopopiatului Huedin. Despre activitatea cantinei sociale și numărul de beneficiari ai acesteia, a vorbit la finalul slujbei, pr paroh Dorel Pușcaș: „În cadrul cantinei sociale iau masa zilnic 65 de persoane din orașul Huedin și din satul sălăjean Tetiș. Cantina servește o masă caldă celor nevoiași, constituită din 2 feluri de mâncare ”.

 

Din aceeași categorie

Share This