Sâmbătă, 15 martie 2014, a avut loc în municipiul Cluj-Napoca faza județeană a Concursului „Urmarea lui Hristos”, organizat de Arhiepiscopia Clujului în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean ca o pregătire pentru Olimpiada de Religie.

Competiția, aflată în acest an la a patra ediție, este destinată elevilor din clasele a V-a și a VI-a, care studiază religia la școală. Concursul a început la ora 10 la Școala Gimnazială Horea cu o rugăciune de binecuvântare rostită de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, care la final le-a înmânat elevilor cărți despre Sfânta Liturghie.

Din cei aproximativ 250 de elevi care au participat la etapa locală a concursului, ce a avut loc pe 15 februarie, au fost selectați 72 de elevi din județ care să participe la etapa județeană a competiției. Participanții au avut la dispoziție două ore pentru rezolvarea subiectelor, iar la final lucrările vor fi corectate de o comisie de specialitate. 

„Competiția are drept scop crearea unui cadru organizat în care elevii să își poată exprima cunoștiințele de religie dobândite pe parcursul anului școlar, să aibă posibilitatea de a-și argumenta propriile opinii și păreri în legătură cu valorile credinței noastre strămoșești și nu în ultimul rând să poată să își folosească imaginația prin elaborarea unui eseu pe o temă religioasă dat ”, a precizat Inspectorul de religie al județului Cluj, pr. Marian Sidon.

Elevii care au participat la etapa județeană a Concursului „Urmarea lui Hristos”, precum și cei care au participat la etapa județeană a olimpiada de religie, vor fi premiați de Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei pe data de 6 aprilie, la finalul Sfintei Liturghii oficiate în Catedrala Mitropolitană.

 

 

Din aceeași categorie

Share This