Volumele „Sfântul Ignatie Brancianinov. Fărâmăturile ospățului” și „Spre ziua cea neînserată. Viața Elisabetei Behr-Sigel” de Olga Lossky ale Editurii Renașterea a Arhiepiscopiei Clujului au fost lansate miercuri, 8 octombrie 2014, în cadrul Festivalului Internațional de Carte Transilvania, care se desfășoară la Cluj-Napoca în perioada 7-12 octombrie. Evenimentul a fost programat la ora 15:00 și a avut loc în spațiul special amenajat în Piața Unirii. A participat Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului și au vorbit: părintele protosinghel Simeon Pintea de la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, prof. dr. ing. Radu Munteanu, prof. univ. dr. Ioan Chirilă și prof. univ. dr. Rodica Pop.

În calitate de traducător al cărții „Sfântul Ignatie Brancianinov. Fărâmăturile ospățului”, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a vorbit în cadrul evenimentului  despre valoarea duhovnicească a volumului: „Cartea dacă este citită cu atenție veți vedea că este un mic curs de spiritualitate întemeiată pe Noul Testament și așa cum autorul ne spune, nouă celor de astăzi care n-avem festivul bogat al celor de-odinioară, din punct de vedere spiritual, ne oferă niște fărâmituri. Cei de-atunci s-au înfruptat din belșug, din ospățul credinței, dar și nouă ne-au rămas fărâmăturile ospățului, pe care le gustăm cu drag și Îi mulțumim lui Dumnezeu!”.

Festivalul de Carte Transilvania, aflat la a doua ediție, a debutat marți, 7 octombrie. În acest an, participă la eveniment edituri naţionale şi internaţionale și sunt programate întâlniri cu mai bine de 300 de scriitori români şi străini.

 

Din aceeași categorie

Share This