În Duminica a 20-a după Rusalii (Învierea fiului văduvei din Nain), Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca.
În cuvântul de învățătură, intitulat Cuvânt de îmbărbătare pentru cei ce-și pierd ființe dragi, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei le-a spus credincioșilor că prin simplul fapt de a-i spune semenului nostru îndurerat cuvinte de compasiune și îmbărbătare, tristețea lui se diminuează.

Hristos a înviat din morți fiind începătură celor adormiți, acesta este argumentul puternic, cuvântul de îmbărbătare pe care dacă îl spunem cu credință vie celor ce au pierdut o ființă dragă, îi poate întări.

La slujbă au asistat și membrii Comisiei pentru educație și formare ecumenică cadrul din Consiliul Mondial al Bisericilor. Aceștia sunt prezenți la Cluj-Napoca în cadrul unei întruniri ce se desfășoară pe parcursul acestei săptămâni, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din oraș.

Din aceeași categorie

Share This