Capela mortuară din cimitirul localității clujene Urișor a fost sfințită astăzi de ÎPS Părinte Andrei. Slujba de binecuvântare a fost oficiată de la ora 11:00, pe esplanada din fața locașului de cult. În cadrul slujbei pereții capelei au fost unși cu untdelemn sfințit și stropiți cu aghiasmă. De asemenea în rugăciuni au fost pomeniți ctitorii locașului, dar și cei adormiți îngropați în cimitirul din jurul capelei. În cuvântul de învățătură ÎPS Andrei le-a vorbit credincioșilor despre cultul morților subliniind faptul că cei adormiți stau la baza neamului nostru. De asemenea i-a feliticat pe urișoreni pentru inițiativa și pentru construirea frumoasei capele.

Pentru misiunea pe care o desfășoară în localitate, preotul paroh Călin Pop a fost distins cu Crucea Arhiepiscopală. De asemenea Domnului ministru Ioan Rus, fiu al satului care a ajutat în multe rânduri biserica, i-a fost decernat, din partea Preafericitul Daniel, Ordinul Sfinții Împărați Constantin și Elena.

Inginerul Gavril Rus, cel care s-a ocupat îndeaproape de construcția capelei a primit cea mai înaltă distincție a mitropoliei noastre, Crucea Transilvană. Primarul din localitate a primit Ordinul Sf. Pahomie de la Gledin iar ceilalți ctitori, diplome de aleasă cinstire.

Amintim faptul că în această dimineață, începând cu ora 9:00, pe esplanada din fata capelei, protopopul Dejului, Pr. Ioan Buftea, a oficiat Sf. Liturghie, alături de un sobor de peste 20 de preoți. Răspunsurile au fost date de grupul vocal Acappella de la seminarul teologic din Cluj Napoca.

Construcția capelei mortuare din Urișor a durat 8 ani. Ea deservește nevoile credincioșilor din localitate în ceea ce privește serviciile funerare.

Din aceeași categorie

Share This