Bistrițenii au venit în număr mare la ședința de constituire a filialei județene a Asociației „Părinti pentru Ora de Religie”, care a avut loc astăzi, 3 martie 2015. Evenimentul a debutat puțin după ora 16:00 și a avut loc în sala de ședințe a protopopiatului Bistrița. Prezent la întâlnire, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a argumentat în deschidere, importanța orei de religie în viața elevilor: „Eu zic că cea mai mare cucerire după căderea comunismului a fost reintroducerea orei de religie în școală. Socotim că e absolut onest ca noțiunile elementare legate de spiritualitatea părinților și a înaintașilor, copilașii să le știe. Dacă nu ar fi ora de religie, nu ar avea o pregătire completă. Ora de religie îi face să posede noțiunile elementare legate de credința noastră”.

La întâlnire au luat cuvântul președintele filialei Cluj a Asociației „Părinți pentru Ora de Religie”, Elena Ivanca, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, părintele Bogdan Ivanov și inspectorul de religie al județului Bistrița-Năsăud, părintele Adrian Cherhaț. Părinții prezenți au fost dornici să facă parte din asociație, considerând că religia în școală este extrem de importantă pentru buna formare a copiilor lor.
La ședința de azi, s-a ales și comitetul care va reprezenta asociația la nivelul județului Bistrița-Năsăud. În urma votului, a fost aleasă președinte, doamna Ani Nastasia Bob.

Asociația „Părinți pentru Ora de Religie” are și o pagină de facebook, pe care o poate accesa orice părinte pentru a afla mai multe informații.

 

Din aceeași categorie

Share This