Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei a fost prezent sâmbătă, 3 august 2013, în mijlocul credincioșilor din parohia Berindu, protopopiatul Huedin. Aici, ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a oficiat de la ora 20, Slujba Paraclisului Maicii Domnului. Slujba a fost precedată de sfințirea altarului de vară al parohiei, realizat în ultimul an.
   Biserica din Berindu, cu hramul “Adormirea Maicii Domnului” a fost ridicată în anul 1927. De-a lungul timpului, locașul de rugăciune a fost reabilitat și renovat  în  repetate rânduri. “În ultimii trei ani, în parohia noastră, s-au făcut lucrări importante de renovare, s-a introdus încălzirea centrală în biserică și casa parohială și s-a înzestrat biserica cu frumos mobilier bisericesc, sculptat în lemn de tei. Pe viitor, dorim să refacem pictura, în tehnica frescă”, a precizat părintele paroh Mihai Racolța.
   Parohia Berindu din Protopopiatul Huedin mai are o biserică veche, numită și ”biserica de pe deal”, ce datează din anul 1781.

{joomplucat:36 limit=12|columns=4}

 

Din aceeași categorie

Share This