Marți, 28 ianuarie 2020, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a participat la festivitățile prilejuite de aniversarea a 70 ani de la înființarea Detașamentului de Pompieri Huedin.

Cu această ocazie, în prima parte a zilei s-a săvârșit slujba sfeștaniei la clădirea subunității de intervenție, de pe strada Vlădeasa, care a trecut în ultima perioadă printr-un amplu proces de renovare. Astfel, au fost sfințite și două plăci omagiale, una marchează momentul împlinirii a 70 ani de activitate în slujba cetățenilor, iar cealaltă îi amintește pe toți comandanții Detașamentului, de la primul comandant din anul 1949, plutonierul major Mircioiu Gheorghe, până la cel din prezent, al 13-lea comandant, locotenent colonel Broscoi Flaviu Septimiu. De asemenea, au fost binecuvântate și mașinile de intervenție aflate în dotarea Detașamentului de Pompieri Huedin, cât și cele SMURD.

A doua parte a festivităților s-a desfășurat în Piața Victoriei din centrul orașului Huedin. După intonarea Imnului Național al României, Mitropolitul Andrei a oficiat o slujbă de mulțumire, alături de un sobor de preoți, printre care: consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol – arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Huedin – preotul Dan Ionuț Lupuțan, și preoții orașului Huedin. Pe urmă a avut loc un ceremonial militar, urmat de scurte alocuțiuni ale oficialităților județene și locale, dintre care amintim: prefectul județului Cluj – Mircea Abrudean, generalul de brigadă Ion Moldovan – inspectorul șef al ISU Cluj și primarul orașului Huedin – Mircea Moroșan, conform Radio Renașterea.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a primit din partea comandantului Detașamentului, locotenent colonel Broscoi Flaviu Septimiu, o plachetă omagială ce marchează cei 70 ani de la înființarea Detașamentului de Pompieri Huedin.

În momentul de față, Detașamentul de Pompieri Huedin deține trei autospeciale pentru stins incendii cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și două ambulanțe SMURD.

Foto credit: ISU Cluj / facebook

Din aceeași categorie

Share This