Miercuri, 14 august 2019, în jurul orei 21:30, Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, de la Nicula, a fost scoasă în procesiune pe altarul de vară al așezământului monahal. În jurul orei 22:00 soborul de arhierei, preoți și diaconi, în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, și Înaltpreasfințitul Părinte Innocentios, Mitropolit de Rwanda și Burundi, au oficiat Utrenia și Prohodul Maicii Domnului. Au cântat cele trei stări ale Prohodului, alternativ, soborul de ierarhi, preoți și diaconi, Corul de cameră „Psalmodia Transylvanica”, dirijat de pr. prof. Vasile Stanciu, și corul de maici al Mănăstirii Piatra Fântânele.

Apoi, Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a fost purtată în procesiune, pentru prima dată în jurul bisericii noi, timp în care au fost cântate pricesne închinate Maicii Domnului. Alături de credincioși au cântat părintele Ioan Roman din parohia Someșeni și cunoscuta interpretă de pricesne, Eugenia Marinescu. După înconjurul bisericii, icoana a fost așezată la demisolul bisericii noi.

La finalul slujbei Utreniei, arhim. Benedict Vesa, secretarul eparhial al Arhiepisopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a citit Molitfele Sfântului Vasile cel Mare, iar apoi, a rostit un cuvânt de învățătură, vorbindu-le miilor de pelerini despre faptul că: „Maica Domnului ne învață că dragostea adevărată înseamnă suferință și jertfă”.

 

Utrenia și Prohodul Maicii Domnului

Utrenia și Prohodul Maicii Domnului, oficiată la Mănăstirea Nicula de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului și de Înaltpreasfințitul Părinte Innocentios, Mitropolit de Rwanda și Burundi

Publicată de Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului pe Miercuri, 14 august 2019

Mai multe fotografii AICI 

Photo Credit: Darius Echim

Din aceeași categorie

Share This