Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului și a Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului în a doua duminică după Sărbătoarea Sfintelor Paști, Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox al Europei de Nord a săvârșit Sfânta Liturghie în Oarța de Sus, Maramureș.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa le-a vorbit credincioșilor prezenți în duminica Sfântului Apostol Toma la Sfânta Liturghie, despre faptul că Sfântul Apostol Toma nu a fost necredincios, așa cum se spune în popor, ci el mâhnit fiind cere o dovadă a Învierii Domnului.

Sfântul Apostol Toma nu a primit Suflarea Harului Dumnezeiesc de la Mântuitorul Hristos la prima întâlnire pe care Acesta a avut-o cu ucenicii după Înviere, și atunci a cerut să Îl atingă pe Mântuitorul pentru a se putea și el împărtăși cu Harul cel Sfințitor.

 

Oarța de Sus este satul natal al Înaltpreasfițitului Părinte Mitropolit Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului și conform tradiției în fiecare an, în duminica închinată Sfântului Apostol Toma, Ierarhul slujește Sfânta Liturghie aici.

 

Din aceeași categorie

Share This