Prezent la București cu ocazia Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din întreaga lume, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, s-a întâlnit în Parcul IOR din capitală cu tinerii din delegația Arhiepiscopiei Clujului. După ce i-a binecuvantat și i-a felicitat pentru participare le-a adresat câteva cuvinte despre misiunea tinerilor creștini în zilele noastre:

Am venit aici cu un scop special, să mă întâlnesc cu tinerii din delegația Arhiepiscopiei noastre. Voi sunteți ca niște luminători în mijlocul unei lumi rele și stricate în care străluciți ca niște luminători. Acesta ar fi mesajul: tinerii noștri creștini, într-o lume debusolată să aducă o noimă de trăire frumoasă.

Duminică, 4 septembrie 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a slujit, împreună cu alți ierarhi, la prima liturghie oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, pe platoul din fața Catedralei Mântuirii Neamului.

După Sfânta Liturghie şi festivitatea de încheiere a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din toată lumea, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, alături de ceilalți membri ai Sfântului Sinod au vizitat șantierul unde se ridică Catedrala Mântuirii Neamului.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, a afirmat că speră ca la 1 Decembrie 2018, când se vor sărbători 100 de ani de la marea unire, Catedrala Mânturii Neamului să fie sfințită:

Am săvârşit prima liturghie în faţa acestei catedrale care se află în formare, în construcţie, aşa cum tinerii se formează, merg spre desăvârşire, spre maturizare. Sperăm, cu ajutorul lui Dumnezeu, ca în anul 2018, la 1 Decembrie, să fiţi prezenţi, tinerii, aici, la sfinţirea Catedralei, când ea va fi acoperită şi va fi sfinţită masa Sfântului Altar şi Sfântul Altar întreg, urmând ca după câţiva ani, în care vom picta biserica, să vă invităm şi la sfinţirea picturii.

Din aceeași categorie

Share This