În preajma Zilei Internaționale a Copilului, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului a organizat joi, 30 mai 2024, un eveniment cultural-artistic dedicat copiilor. Manifestarea, intitulată „Micii prieteni ai Muzeului Mitropoliei”, a avut loc de la ora 19:00, la Muzeul Mitropoliei Clujului, aflat la demisolul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca.

Cu acest prilej, în deschidere, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, pornind de la îndemnul Mântuitorului Iisus Hristos: „De nu vă veţi întoarce şi nu veţi fi precum pruncii, nu veţi intra în Împărăţia Cerurilor” (Matei 18, 3), le-a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură și a spus că „prototipul cetățeanului Împărăției lui Dumnezeu sunt copiii”. La finalul serii, ierarhul i-a binecuvântat pe fiecare în parte și le-a oferit daruri.

Programul artistic a fost susținut de preșcolari și școlari de la următoarele instituții de învățământ din municipiul Cluj-Napoca: Grădinița „Sfântul Stelian” a Arhiepiscopiei Clujului, Grădinița cu Program Prelungit din Florești, Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” și Școala Gimnazială „Emil Isac” din Cluj-Napoca. Aceștia, coordonați de educatoarele și învățătoarele lor, au cântat la pian și la flaut, au recitat poezii și au interpretat cântece specifice copilăriei. De asemenea, un scurt moment artistic a susținut și Corul „Sfânta Ecaterina” al Colegiului Ortodox, dirijat de arhid. prof. dr. Daniel Frumos.

 

Evenimentul a fost prezentat de actrița Doina Dejica, realizatoarea emisiunii „Păhărelul cu Nectar” de la Radio Renașterea, cunoscută în rândul copiilor drept „Daria”, cea care le spune povești.

Manifestarea cultural-artistică face parte din proiectul „Serile culturale de la Muzeul Mitropoliei Clujului”, fiind realizat de către sectorul cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Mai multe fotografii AICI

Text și foto: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Din aceeași categorie

Share This