Editura Renașterea a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului a lansat două cărți în cadrul Festivalului Internațional de Carte Transilvania, desfășurat în perioada 2-7 octombrie 2018, în Piața Unirii din Cluj-Napoca. La lansarea cărților a participat și Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei care a și susuținut o prelegere.

 

Volumele prezentate publicului, vineri, 5 octombrie 2018, de la ora 10:00, în pavilionul expozițional amplasat în Piața Unirii sunt: „Domnitorul Mihai Viteazu (1593-1601), Erou al Națiunii Române și Martir al Bisericii Străbune” și „Părintele Nicolae Planas, Sfântul păstor: biografie narativă”.

În cadrul lansării de carte au luat cuvântul pr. prof. univ. dr. Alexandru Moraru, autorul cărții „Domnitorul Mihai Viteazu (1593-1601), Erou al Națiunii Române și Martir al Bisericii Străbune”, conf. univ. dr. Ion Cârja de la Facultatea de Istorie din cadrul Universității Babeș-Bolyai și ierom. dr. Grigorie Benea, starețul Mănăstirii „Sfinții 40 de Mucenici – Memorial Gherla”, moderatorul evenimentului fiind pr. Cătălin Pălimaru, directorul Editurii Renaşterea.

 

De la ora 13:00, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a participat la lansarea volumelor „Descriptio Bessarabiae. Basarabia în cinci secole de cartografie” de Adrian Năstase, Mihai Gribincea, Ovidiu Dumitru și „Historia Transylvaniae. Transilvania în cinci secole de cartografie” de Adrian Năstase, Ioan-Aurel Pop, Mihai Gribincea.

La eveniment au participat: prof. univ. dr. Adrian Năstase, președintele Fundației Europene Titulescu, acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, și Excelența Sa dr. Mihai Gribincea, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în România.

Festivalul Internaţional de Carte Transilvania dedicat Centenarului Marii Uniri

Festivalul Internaţional de Carte Transilvania (FICT) este un eveniment de anvergură internaţională care susţine cultura scrisă română şi universală. Centrul Clujului găzduiește, în fiecare an, cele mai importante edituri din ţară şi de peste hotare. Cea de-a VI-a ediție a Festivalului este dedicată în totalitate Centenarului Marii Uniri.

Misiunea Festivalului este aceea de a reuni toate laturile artei într-un proiect unic european, contribuind direct la stimularea interesului pentru cultură și lectură. În anul Centenarului organizatorii își propun să celebreze cultura scrisă prin două evenimente de excepție: „RE-UNIM ROMÂNIA PRIN CULTURĂ” cu participarea scriitorilor români din exil și diasporă care-și dau întâlnire la Cluj și „MAREA LECTURĂ” – 10.000 de copii și tineri care citesc în același timp și în același loc – mesaj cultural european ce are ca scop tentativa de intrare în Cartea Recordurilor. Evenimentul va avea loc în data de 6 octombrie 2018 în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Ca în fiecare an, cele mai importante edituri din România întâmpină vizitatorii FICT cu noutăți editoriale și lansări de carte în premieră.

Misiunea FICT este aceea de a oferi timp de șase zile o călătorie extraordinară în lumea cărților, printr-o manifestare culturală amplă pe măsura Clujului academic, cultural și spiritual, conform organizatorilor.

Photo Credit: Darius Echim

Din aceeași categorie

Share This