Preotul Alexandru Rus de la Capela „Înălțarea Sfintei Cruci” – Turda a fost instalat de către Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramu­reșului și Sălajului, protopop al Protopopiatului Turda. Evenimentul a avut loc luni, 13 mai 2019, la Mănăstirea „Mihai Vodă” cu prilejul Confe­rinței preoțești de primăvară. În cuvântul de învățătură rostit după oficierea Slujbei de Te Deum, Părintele Mitropolit Andrei a arătat principalele atribuții ale slujirii de protoiereu și i-a adresat părintelui Alexandru Rus câteva gânduri la început de drum.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei a fost însoțit de consilierii eparhiali arhid. Claudiu Grama și ec. dr. Sorin Augustin Câlea.

Preotul Alexandru Rus s-a născut în anul 1971 și este absolvent al Seminarului Teologic și al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. A fost hirotonit preot în anul 1998 și slujește la Parohia Ortodoxă Capelă 2 „Înălţarea Sfintei Cruci” din Turda, unde a desfășurat numeroase activități pastoral-misionare și social-filantropice.

Până în luna aprilie a anului 2019, Protopopiatul Ortodox Turda a fost condus de pr. Daniel Crișan, actualmente preot slujitor la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din cartierul Grigorescu, Cluj-Napoca.

Protopopiatul Ortodox al Turzii cuprinde două orașe: Turda și Câmpia Turzii și 14 comune, însumând 75 parohii și 19 filii, conform Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Mai multe fotografii AICI 

 

Din aceeași categorie

Share This