Sâmbătă, 22 iunie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul micii comunități din localitatea Elciu, comuna Recea Cristur, județul Cluj, cu prilejul binecuvântării iconostasului bisericii parohiale, a altarului de vară și a casei parohiale.

De la ora 9:30, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a binecuvântat iconostasul bisericii parohiale cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” și a sfințit Altarul de vară din proximitatea lăcașului de cult. În continuare, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie și a rostit un cuvânt de învățătură.

Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de preoți din Protopopiatul Dej.

La finalul slujbei, preotul paroh Nicolae Gavril Târziu a mulțumit ierarhului pentru prezență și binecuvântare, oferindu-i în dar o icoană cu Maica Domnului.

Pentru întreaga activitate administrativă și pastoral-misionară, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul l-a hirotesit iconom, cu dreptul de a purta brâul roșu, pe preotul paroh Nicolae Gavril Târziu. Primarul comunei Recea Cristur – Laurian Alexandru Rus, epitropul Ștefan Seplecan, cântărețul bisericesc Ioan Mic și alți binefăcători au primit diplome de aleasă cinstire.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, Episcopul-vicar Benedict a oficiat slujba sfeștaniei și a binecuvântat lucrările de renovare și înfrumusețare efectuate la casa parohială.

Sfințirea capelei mortuare din Sângeorzu Nou

În după-amiaza zilei, de la ora 16:00, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a sfințit noua capelă mortuară din localitatea Sângeorzu-Nou, județul Bistrița-Năsăud. Aceasta a fost edificată cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al Comunei Lechința, de care aparține administrativ-teritorial localitatea Sângeorzu Nou.

Pentru întreaga activitate administrativă și pastoral-misionară, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Preasfinția Sa i-a oferit preotului paroh Dănuț Serețan „Gramata Mitropolitană însoțită de Sfânta Scriptură, cartea de căpătâi a credinciosului. Primarului Comunei Lechința – Romeo Florian și altor binefăcători le-a acordat diplome de aleasă cinstire

La eveniment au luat parte autorități locale și centrale, precum și numeroși localnici și fii ai satului.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Ionuț Chifa / Mitropolia Clujului

Din aceeași categorie

Share This